421020_10150574950483021_374294473_n.jpg

Chef Razvan Alexandru – Molecular Entertainment

Bucataria moleculara este acel tip de gatit care imbina bucataria obisnuita cu fizica si chimia, intr-un proces menit sa dea nastere la noi si inedite feluri de mancare. Practic, prin procedee chimice, mancarurilor li se schimba textura, culoarea sau forma. Cartofii ii puteti manca spuma, carnea poate fi jeleu, iar dulciurile pot fi efervescente. Alcoolul il puteti manca, carnea se poate afuma instant, capsunile pot fi spuma iar mousse-ul de ciocolata se poate prepara la -196 de grade Celsius.

Razvan Alexandru este din Bucuresti si pasiunea pentru gatit a inceput multumita unei emisiuni de la televizor, unde aparea si un bucatar.Pe la 18 ani s-a hotarat sa faca un curs gastronomic, pana atunci nemaiavand aptitudini gastronomice. A lucrat apoi in mai mult de 50 de restaurante pentru ca isi dorea sa invete cat mai mult de la bucatari talentati. Treptat, a inceput sa urce in ierarhie si a ajuns bucatar sef adjunct. S-a mutat apoi la un local cu o stea Michelin, unde, practic, i s-a deschis un alt univers, putand face, pentru prima data, preparate de autor.
S-a mutat apoi la un restaurant din lantul hotelier “Relais Chateau”, un hotel exclusivist, cu putine camere si o bucatarie de exceptie, unde a fost bucatar sef pentru prima oara. Tot acolo a primit un premiu de la Societatea Gastronomica Sancho Panza, pentru promovarea bucatariei bio.
Visul lui Razvan Alexandru era sa ajunga sa lucreze cu Ferran Adria, chef la “El Bulli”, restaurant care, timp de sase ani, a fost cel mai bun din intreaga lume, cotat cu 3 stele Michelin ( din tot atatea posibile ). El Bulli este primul restaurant din lume care a readus in atentie conceptul de bucatarie moleculara. Iar norocul i-a suras, dintre zeci de mii de bucatari care isi doreau sa faca stagiul la “El Bulli”, Razvan a reusit!